
Start to dive
Wil je eerst eens proeven van het onderwaterleven en ondervinden of duiken écht iets voor jou is?


Hoe verloopt een Start to Dive opleiding?
We starten met de zwembadtrainingen, waar je vertrouwd raakt met het materiaal, je vinzwemtechniek verbetert en werkt aan je fysieke conditie. Zo bereiden we je optimaal voor op je eerste echte duik!
Tijdens onze opleiding krijg je ook een solide theoretische basis over de duiksport, aangevuld met biologie en reanimatietechnieken. Geen rocket science, maar essentiële kennis die je helpt om een veilige en zelfzekere duiker te worden. Bovendien zijn je reanimatieskills niet alleen van belang onder water, maar ook een waardevolle troef in het dagelijks leven!
Daarna bouw je verder aan je ervaring met duiken in indoor duikspots zoals Nemo 33, Transfo en TODI. Je eerste diepere duiken geven je een echte smaak van de onderwaterwereld.
Onze club organiseert tweewekelijkse clubduiken in zowel zoet water (Blaarmeersen, Put van Ekeren, steengroeves) als zout water (Oosterschelde). Dit is hét moment om, onder begeleiding van onze instructeurs, de nodige openwaterproeven af te leggen of samen met je buddy je duikervaring verder op te bouwen.
Diverse onderwaterproeven helpen je om je vaardigheden te verbeteren en je kennis verder uit te diepen. Je leert hoe je onder water efficiënt navigeert en omgaat met stromingen en verschillende duikomstandigheden. Daarnaast simuleren we mogelijke materiaalpech, zodat je altijd goed voorbereid bent om je buddy te helpen.
Ook werken we aan een correcte uittrimtechniek, wat je helpt om moeiteloos en gecontroleerd door het water te bewegen. Bovendien ontwikkel je een scherp oog voor de onderwaterfauna en -flora, zodat je de pracht van de onderwaterwereld ten volle kan waarderen.
Al deze vaardigheden maken van jou een competente en zelfzekere duiker.